CategoriesUncategorized

I lijek i potreba

Bez obzira da li želite da smršate, popravite mišićnu masu ili da se oporavite od povrede mišića, dodavanje proteina svakodnevnoj ishrani je veoma važno. Postoji mnogo načina da dodate proteine u vašu ishranu, a jedan od najlakših je da konzumirate surutku.Surutka je tečnost koja ostaje posle postupka sirenja mlijeka.

Možda zvuči kao staromodan lijek, ali protein kozje surutke koristan je za oporavak i rast mišića, liječenje bolesti pluća, oštećenje jetre, poboljšanje imuniteta, povišen nivo holesterola i krvni pritisak.

Zbog toga što je potpuno prirodan dodatak ishrani, kozja surutka služi na zdravlje i trudnicama, adolescentima, dijabetičarima, oboljelima od srčanih bolesti, ali i potpuno zdravim osobama.

Kozju surutku mogu da konzumiraju ljudi skloni alergijama i djeca. Često osobe koje su alergične ili intolerantne na kravlje mlijeko, nijesu na kozje zbog manjeg prisustva proteina kazeina. Neizostavna upotreba surutke jeste kod depresivnih stanja i nesanice. Naučno je dokazano da kozja surutka proteine najsličnije onima u majčinom mlijeku.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *