,, Sloboda znači odgovornost. Možda se zato toliko ljudi plaše slobode.''​

– Karl Čapek

Kako je sve počelo?

,,Porodična farma Miljanić’’ je osnovana 2012. godine po viziji čovjeka rođenog na selu. Prošavši svijet savremenog života, Radivoje Miljanić je odlučio da se vrati u svoje rodno selo ,,Banjani’’, sa ciljem da njegova velika porodica živi od kozarstva i prerade. Tadašnji ekonomista, prateći svoj san i ideal slobode, kreće u potpuno drugom smjeru. Kozarstvo i jedinstven proizvod na tržištu, danas su zaštitni znak preduzeća koje se razvija Radivojevom vizijom, trudom, znojem i ljubavlju cijele porodice. 

Najveći kvalitet

Zajednica

Farma Miljanić je osnovana kao porodični biznis. Proširivši kapacitete, firmi su priključio mali tim koji čine mještani iz okruženja. Kroz sistem otkupa sirovina, kreiramo zajednicu, stvaramo bolju budućnost za crnogorska sela. Naše domaćinstvo se zasniva na poštovanju i jednakom uvažavanju svih njegovih članova.

Održivost

Priroda nam daje najbolje od sebe, a na nama je da joj uzvratimo.

Kvalitet

Stvoriti dobar proizvod nije toliko teško. Međutim, iz dana u dan praviti jednako dobar ili bolji je izazov. Kvalitet proizvoda koji iznosimo na tržište je naš najvažniji cilj.

Prepoznatljivost

O nama govori ukus. Kupci na domaćem tržištu prepoznaju našu priču i kvalitet. Nastojimo da, u bliskoj budućnosti, proizvodi Farme Miljanić pričaju o Crnoj Gori i crnogorskoj tradiciji izvan njenih granica.

Farma

Farma se nalazi na magistralnom putu Nikšić- Herceg Novi- Trebinje, na prostoru od 96 hektara, gdje se svakodnevno napasaju koze i goveda. U godini osnivanja, brojala je pedesetak koza, dok danas ima oko 250 različitih grla, goveda u sistemu krava-tele, konje i kokoške.

 

Konstantno povećanje broja grla je razvoj i razvoj smeštajnih kapaciteta, skladišne infrastrukture, kao i brojne druge inovacije poput sistema za mužu i jezera za navodnjavanje

Put od farme do vaše trpeze

Stoka se napasa na planinskom pašnjaku. Čobani ih njeguju i pomuzu.

U sirari obrađujemo sir i ostavimo ga da zri.

Vozač dostavlja proizvod na vašu adresu.

Prerada

Prerada je počela da radi 2014. godine, u Gornjem polju u Nikšiću, u skromnom objektu. Nekoliko prostorija sa početka danas izgledaju znatno drugačije. Rekonstrukcijom u modernu siraru koja prati standard Evropske Unije, objekat ima HCCP i ISO 22000, zapošljava porodicu i tim lokalnog stanovništva, podržavajući stalni razvoj preduzeća.

 

 

 

Naš Tim

Pored članova uže i šire porodice koji čine osnovu firme, Farma Miljanić zapošljava nekoliko radnika iz okruženja Sirare.

Pored svojih sirovina, vršimo otkup kozjeg, ovčjeg i kravljeg mlijeka, sarađujući sa porodicama koje žive u selima oko Nikšića i stoku svakodnevno napasaju na ispaši.