MonteVino 2022

Nakon 2 godine pauze dolazi nam sajam MonteVino 2022 koji će ove godine biti pravi vjesnik proljeća i održaće se 11. i 12. marta u hotelu Hilton.

Paulo Koeljo je rekao : “Prihvatite šta vaš život ima da vam ponudi i pokušajte da pijete iz svake čaše. Sva vina treba probati.” Sir i vino idu ruku pod ruku i zajedno sa hljebom čine sveto trojstvo hrane. Sir poboljšava ukus vina a ono što ih čini sličnima jeste da obje namirnice kroz određeno vrijeme dozrijevanja dosegnu vrhunac ukusa.

Preporučujemo da uz naše sireve kombinujete lokalna vina jer oboje nose odlike istog zemljišta i klime. Kozji sirevi su dosta “zahvalni” jer se kombinuju i uz crna i bijela vina. Spajanje vina i sira je stvar ličnog ukusa, ali postoji nekoliko spojeva koji su generalno dobri.

Uparite slično sa sličnim. Jaka vina uparite sa jačim sirevima, a blaža vina sa blažim sirevima. Ono što je nezaobilazno u procesu uparivanja jeste svakako i tekstura. Crno vino je obično dobro sa tvrdim sirom, a bijelo vino sa mekšim sirom. Za sve one koji vole klasiku i nijesu skloni eksperimentisanju, naš predlog je kvalitetan sauvignon ili chardonnay uz naš sir lider. Ljubitelji sireva jakih aroma ne bi trebali zaobići sir iz mješine.

Na sajmu MonteVino biće prisutan veliki broj izlagača vina, tako da ćete uz degustaciju najbolje naći svoj idealan spoj. Na našem štandu, pored kozjeg, biće izložen i kravlji sir. Dođite da zajedno doživimo rapsodiju ukusa. Dobrodošli!

X